Рада ЄС посилила контроль на кордонах Шенгенської зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС посилила контроль на кордонах Шенгенської зони

Казна та Політика
655
Рада Європейського союзу сьогодні, 7 березня 2017 року, прийняла постанову про внесення змін до Шенгенського кодексу, щоб посилити перевірки відповідних баз даних на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.
“Зміцнення нашого контролю на зовнішніх кордонах є важливим інструментом для боротьби з терористичною загрозою в Європі і підвищення безпеки наших громадян. Систематичні перевірки на зовнішніх кордонах нададуть нам можливості для усунення потенційних ризиків для внутрішньої безпеки”, – наголошується в ньому. Зокрема, поправка зобов’язує держави-члени ЄС проводити систематичні перевірки у відповідних базах даних по всім особам, включаючи тих, які користуються правом вільного пересування по законодавству ЄС (тобто громадянам ЄС і членам їхніх сімей, які не є громадянами Євросоюзу) при перетині зовнішніх кордонів. Бази даних, за якими будуть проводитися перевірки, включають в себе Шенгенської інформаційної системи (SIS) і базу даних Інтерполу про викрадені і втрачені проїзних документи (SLTD).
Дані перевірки також дозволять державам-членам перевірити, що ці особи не становлять загрози для державної політики, внутрішньої безпеки або охорони здоров’я. Це зобов’язання поширюється на всі зовнішні кордони (повітряні, морські та сухопутні кордони) як на в’їзді, так і на виїзді.
 При цьому що стосується повітряних кордонів, держави-члени можуть проводити тільки цілеспрямовані перевірки баз даних протягом 6 місяців перехідного періоду після вступу в силу цього положення. Цей період може бути продовжений до 18 місяців у виняткових випадках, коли існують інфраструктурні проблеми, які потребують більш тривалого періоду часу для внесення необхідних змін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас