До 2020 року ринок ШІ-рішень зросте до $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року ринок ШІ-рішень зросте до $5 млрд

Технології&Авто
382
В найближчі роки на ринку IT очікується стрімкий розвиток програмних рішень і сервісів, що використовують технології машинного навчання та системи штучного інтелекту (ШІ) на базі нейронних мереж. З таким прогнозом виступили експерти компанії j’son & Partners Consulting, які представили результати дослідження ШІ як ключового фактора цифровізації глобальної економіки.
В опублікованому j’son & Partners Consulting звіті підкреслюється, що штучний інтелект став ключовим технологічним трендом 2016 року, і обсяг глобальних інвестицій у нього перевищив $500 млн. За прогнозами Markets and Markets, до 2020 року ринок ШІ зросте до $5 млрд за рахунок застосування шести фундаментальних технологій: машинного навчання, глибинного навчання, комп’ютерного зору, обробки природної мови, машинної аргументації і сильного ШІ.
За оцінками експертів, у перспективі десяти років ШІ-технології впливають практично на кожен бізнес, при цьому основними драйверами ринку стануть реклама, роздрібна торгівля, фінанси та здоров’я. Найбільш динамічне зростання цього ринку очікується в Північній Америці, оскільки цей регіон є центром розвитку інноваційних технологій, виробничих процесів, інфраструктури, доходу і т. д.
На думку j’son & Partners Consulting, для Росії першочерговими сферами застосування ШІ стануть транспорт і фінансова сфера, промисловість і телекомунікації. У більш віддаленій перспективі це зачепить практично всі галузі, включаючи державне управління та систему міжнародного обміну товарами і послугами.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас