"Газпром" перешкоджає з'єднанню ГТС України та Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" перешкоджає з'єднанню ГТС України та Польщі

Фондовий ринок
1068
Метою звернень компаній стане отримання роз’яснень щодо подальших дій, а також ініціювання перевірки щодо того, чи створюють дії «Газпрому» загрозу та додаткові бар’єри для розвитку конкуренції на ринках газу України і Польщі.
Державна компанія-оператор газотранспортної системи «Укртрансгаз» і польська Gaz-System планують звернутися до національних регуляторів і антимонопольних органів України та Польщі через відмову російського газового монополіста компанії «Газпром» виконувати європейські правила щодо точки з’єднання газотранспортних систем (ГТС) України і Польщі
Про це повідомила прес-служба Національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України».
Згідно з повідомленням, «Газпром» направив свій відмову в рамках консультацій, які оператори ГТС України і Польщі, “Укртрансгаз” і Gaz-System, проводили з учасниками ринку щодо угоди про взаємодію для точки з’єднання ГТС України і Польщі Германовичі/Дроздовичі.
При цьому принципи, закладені в угоді між “Укртрансгазом” і Gaz-System, повністю відповідають європейським практикам та Регламентом ЄС 2015/703 про створення мережі кодексу щодо взаємодії і правил обміну інформацією.
Така модель робить неможливим пряме співробітництво «Укртрансгазу» з європейськими операторами. «На сьогодні “Газпром” – єдина зацікавлена сторона, яка заперечує встановленню стандартних ринкових відносин між операторами ГТС України і Польщі», – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас