Зубко: Уряд до 2025 року збирається провести термомодернізацію 40% будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко: Уряд до 2025 року збирається провести термомодернізацію 40% будинків

Казна та Політика
1319
Уряд має намір до 2025 року провести термомодернізацію 40% будинків. Про це заявив глава Міністерства регіонального розвитку Геннадій Зубко в інтерв’ю Громадському радіо.
“До 2025 року в 40% будинків планується термомодернізація. Сьогодні в середньому один квадратний метр будинку споживає 180 кВт на рік. Ставимо метою витрачати 60-80 кВт”, – заявив Зубко.
За його словами, в 2017-му планується встановити теплові лічильники у всіх будинках.
“Облік дає не зменшення споживання, а справедливо налічує енергію. Тому ми закликаємо, що першим кроком домогосподарство має встановити індивідуальний тепловий пункт”, – зазначив Зубко.
“Найбільший ефект починається з регулювання подачі тепла в будинок. Друге – утеплення місць загального користування. І утеплення безпосередньо всередині. Наступними кроками роботи буде додаткове впровадження можливостей застосування відновлюваних джерел енергії”, – додав міністр Зубко.
Крім цього, глава Мінрегіону буде наполягати на тому, щоб у парламенті був окремий день для розгляду пакету законопроектів щодо енергоефективності.
“У вівторок (14 березня, – ред.) на пленарному тижні збираємо засідання двох комітетів: з питань будівництва і ЖКГ та комітету з ПЕК. Там остаточно обговоримо питання, що стосуються погодження всіх пунктів законопроектів”, – заявив Зубко.
Також він розповів, що в міністерстві визначили 1 квітня як орієнтовану дату, щоб почати процес створення Фонду енергоефективності.
“Сьогодні очікуємо прийняття в парламенті законів, які дозволять ввести його. Це не тільки закон про Фонд енергоефективності”, але і закон про енергоефективність будівель, про комерційний облік і закон про житлово-комунальні послуги”, – заявив Зубко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас