МВФ підтримує створення служби фінрозслідувань в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтримує створення служби фінрозслідувань в Україні

Казна та Політика
416
Міжнародний валютний фонд підтримує позицію щодо скасування в Україні податкової поліції та водночас створення Служби фінансових розслідувань.
Про це розповів у Вашингтоні міністр фінансів України за результатами зустрічей з керівництвом Фонду.
“Звичайно, ми поговорили про Службу фінансових розслідувань, тут у нас є спільна позиція, що податкової поліції не повинно бути, і МВФ підтримав цю позицію. Для мене це було надзвичайно принципово”, – зауважив глава українського мінфіну.
Він назвав “пріоритетом” створення такої служби в Україні й зауважив, що у МВФ, а також у відповідних американських відомствах пообіцяли надати необхідну експертну допомогу.
“Відповідної експертизи в Україні немає, тому з такою підтримкою з боку МВФ, а також технічною допомогою з боку Податкової служби Сполучених Штатів й Міністерства фінансів США, ми зможемо запустити дуже сильну службу фінансових розслідувань”, – зауважив міністр.
Він висловив переконання, що це буде “надзвичайно важливим” для всіх в Україні, хто мав справи з “репресивним” органом – Державною фіскальною службою.
Глава мінфіну також повідомив, що під час зустрічей в МВФ та з американськими партнерами обговорювалася ситуація навколо нинішніх подій в Україні щодо ДФС.
“Звичайно, це обговорювалося. МВФ знає мою позицію стосовно Державної фіскальної служби, і стосовно керівництва цієї служби. Я мав послідовну позицію, що має проходити реформа, а керівництво ДФС повинне це впроваджувати”, – зазначив Данилюк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас