Імміграційний указ Трампа призвів до падіння поїздок в США на 6,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імміграційний указ Трампа призвів до падіння поїздок в США на 6,5%

Світ
479
Імміграційний указ Дональда Трампа вплинув не тільки на в’їзд в США, але і на виїзний потік, повідомляє Travelmole з посиланням на дослідження ForwardKeys.
Аналіз показав, що за три тижні до указу Д.Трампа про припинення в’їзду в США громадян з семи близькосхідних країн бронювання авіаквитків на Близький Схід зросли на 12%, протягом чотирьох тижнів після заборони вони впали на 27%.
“Ми не знаємо причин точно, але припускаємо, що громадяни Сполучених Штатів можуть уникати поїздок в ісламські країни, побоюючись негативного ставлення. Крім того, мусульмани, які живуть у США, можуть відмовлятися від поїздок, побоюючись проблем з поверненням в Америку”, – йдеться в дослідженні.
Такий самий ефект спостерігається з попитом на поїздки в Південну Азію: перед забороною він зріс на 12%, але потім знизився на 24%
У ForwardKeys зазначають, що заборона набагато більше вплинула, ніж очікувалося. Міжнародні поїздки в США впали в цілому на 6,5%.
Коли заборону було скасовано рішенням суду, кількість бронювань авіаквитків стала відновлюватися. Однак зростання знову припинилося, коли президент США пообіцяв підготувати нову заборону.
Перший імміграційний указ Д.Трамп підписав наприкінці січня. Він передбачав обмеження на в’їзд в США біженців на 120 днів та на 90 днів припиняв в’їзд до США з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену.
Заборону було припинено федеральним судом, адміністрація спробувала оскаржити заборону в апеляційному суді, однак отримала відмову. У підсумку американський лідер розпочав роботу над оновленою версією указу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас