Золотовалютні резерви збереглися на рівні 15,4 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви збереглися на рівні 15,4 мільярда доларів

Валюта
192
Міжнародні резерви України на 1 березня склали 15,459 млрд доларів за попередніми даними, залишившись на рівні початку лютого.
Про це свідчать дані Національного банку.
“Всього з початку поточного року обсяг міжнародних резервів майже не змінився завдяки тому, що в лютому Нацбанк зміг компенсувати витрати іноземної валюти, здійснені в січні для згладжування надмірних коливань курсу гривні”, – повідомляє прес-служба.
Як зазначається, поповнення міжнародних резервів протягом лютого відбувалося на міжбанку шляхом проведення як валютних аукціонів, так і валютних інтервенцій у формі запиту найкращого курсу.
“Завдяки поступовому зростанню надходжень валютної виручки від експорту і підвищенню цін на товари українського експорту на світових ринках в лютому спостерігалася надлишкова пропозиція валюти на міжбанку. В цілому чиста купівля іноземної валюти Нацбанком становила 80,9 мільйона доларів за підсумками місяця”, – йдеться в повідомленні .
“За результатами місяця обсяг міжнародних резервів покриває 3,3 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій уряду і Національного банку”, – повідомляє регулятор.
Як повідомлялося, в січні міжнародні резерви Національного банку знизилися на 0,6% до 15,445 млрд доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас