Європарламент проголосував за тимчасове припинення безвізового режиму для американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент проголосував за тимчасове припинення безвізового режиму для американців

Світ
2315
Охолодження відносин між ЄС і США стає все більш очевидним. Європа і Америка віддаляються один від одного не тільки в географічному плані (тектонічна відстань між континентами збільшується приблизно на 1 дюйм), але і в політичному. Останні події в США, риторика Трампа щодо НАТО та міграційні заборони можуть спричинити подальше охолодження у взаєминах між Європою та Штатами.
2 березня Європейський парламент проголосував за тимчасове припинення безвізового режиму для американців, які відвідують ЄС. Це голосування не є обов’язковим і впровадження його результатів залишається на розсуд Європейської комісії. Але сам факт того, що сталося, ще раз доводить сумний стан справ.
Основною причиною голосування є те, що громадяни деяких країн ЄС (Болгарії, Хорватії, Кіпру, Польщі та Румунії) все ще не можуть відвідувати США без віз. ЄС прагне добитися рівного ставлення до всіх своїх членів, тому змушений піти на такі заходи.
Цей крок Європейського парламенту є реакцією на політику Дональда Трампа і його висловлювання. Лідери ЄС єдині в своїй думці щодо міграційної політики нового президента США і не підтримують його. Та варто враховувати і той факт, що візова суперечка між США і ЄС, насправді, розпочалася задовго до вступу Трампа на посаду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас