IBM створить універсальний квантовий комп'ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM створить універсальний квантовий комп'ютер

Технології&Авто
700
Корпорація IBM оголосила про плани щодо створення першої в світі квантової обчислювальної системи, доступ до ресурсів якої буде надаватися на комерційній основі.
Концепція квантових комп’ютерів базується на явищі квантової суперпозиції і квантової заплутаності. Такі пристрої оперують кубітами (квантовими бітами), які можуть одночасно приймати значення і логічного нуля, і логічної одиниці. Тому зі зростанням кількості кубітів, що використовуються, число одночасно оброблюваних значень збільшується в геометричній прогресії.
Новий проект отримав назву IBM Q. Корпорація IBM протягом декількох років планує створити універсальний квантовий комп’ютер для виконання завдань, з якими не можуть впоратися традиційні системи.
Мова йде про розробку 50-кубітного комплексу. Його ресурси надаватимуться через платформу IBM Cloud. Передбачається, що новий квантовий комп’ютер зможе вирішувати завдання з розробки нових лікарських препаратів і передових матеріалів. Він також дозволить вести дослідження в галузі штучного інтелекту, цифрової безпеки, логістики, фінансових сервісів та ін.
Зазначимо, що компанія D-Wave Systems вже пропонує 2000-кубітний квантовий комп’ютер. Правда, комплекс 2000Q вартістю $15 млн призначений для виконання вузькоспеціалізованих завдань.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас