Політичний скандал за участю Samsung посилюється на тлі свідчень "хронічної корупції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політичний скандал за участю Samsung посилюється на тлі свідчень "хронічної корупції"

Фондовий ринок
747
Прокуратура Південної Кореї розширила список звинувачень, пред’явлених одному з найбагатших бізнесменів країни, віце-президенту та фактичному главі Samsung Group Лі Джэйону, пише газета The Wall Street Journal.
У лютому за результатами декількох місяців розслідування корупційного скандалу, який сколихнув корпоративну й політичну еліту країни, Лі Джейон був узятий під арешт, а минулого тижня йому були пред’явлені звинувачення.
Згідно зі звітом, оприлюдненим у понеділок південнокорейською прокуратурою, Лі Джейон і ще чотири менеджери Samsung сфабрикували безліч документів, щоб приховати хабарі, перераховані Чхве Сун Сіль – подрузі президента Південної Кореї Пак Кин Хе – в обмін на заступництво керівництва країни.
Розміри цих хабарів обчислювалися мільйонами доларів США, стверджують у прокуратурі.
Державний обвинувач Парк Йонг-су зазначив, що виявлені слідством факти є свідченнями “хронічної корупції”.
Слідство стверджує, що Джейон розраховував на підтримку, яка дозволила б йому вжити заходів для безперешкодного отримання контролю над Samsung Group у разі смерті його батька Лі Кун Хі, який відійшов від справ за станом здоров’я, але зберігає за собою пост голови ради директорів Samsung. Крім того, Лі Джейону необхідно було створити фінансовий резерв, оскільки після смерті Лі Кун Хі йому доведеться заплатити податок на спадщину в розмірі декількох мільярдів доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас