Пекін підтвердив зацікавленість у нарощенні ВТС із Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін підтвердив зацікавленість у нарощенні ВТС із Києвом

Казна та Політика
496
У Пекіні позитивно оцінюють рівень і потенціал двосторонньої ВТС із Києвом і зацікавлені у подальшому нарощенні співпраці.
Як повідомила прес-служба держкомпанії “Укрспецекспорт”, інтерес китайської сторони в розширенні співпраці було озвучено під час переговорів глави “Укрспецекспорту” Павла Букіна в рамках міжнародної оборонної IDEX-2017 (ОАЕ) з керівництвом провідного китайського спецекспортера Poly Tchnologies Inc.
“Під час зустрічі президент компанії Ванг Ксингьє подякував за плідну співпрацю між Poly Tchnologies Inc. і “Укрспецекспортом” та висловив сподівання на розширення взаємовигідного співробітництва та збільшення обсягів обороту товарів, робіт і послуг між компаніями в 2017 році”, – йдеться в повідомленні.
Міжнародна IDEX-2017, що має статус найвпливовішої регіональної виставки озброєнь і військової техніки, пройшла з 19 по 23 лютого в Абу-Дабі (ОАЕ).
КНР входить до числа багаторічних і перспективних партнерів України у ВТС, включаючи військово-морську тематику, авіапром, двигунобудування, ракетне озброєння.
В останні роки в Києві розглядали військову міць КНР як альтернативне джерело забезпечення інтересів безпеки України в мінливій геополітичній ситуації.
У 2016 році українська та китайська сторони активізували діалог про можливості нарощення ВТС з пріоритетом на створення спільних проектів з розробки нових видів високотехнологічних озброєнь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас