ЄС створює центр військового планування – Могеріні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС створює центр військового планування – Могеріні

Казна та Політика
250
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу сьогодні повинні затвердити рішення про створення Центру військового планування і управління закордонними небойовими операціями ЄС.
Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні напередодні засідання.
“Сьогодні я запропоную міністрам прийняти негайне рішення про створення Центру військового планування і управління, що дозволить нам більш ефективно і скоординовано проводити існуючі військові тренувальні місії”, – сказала Могеріні.
За словами Могеріні, створення цієї структури розширить можливості Євросоюзу щодо здійснення іноземних місій.
“Це не європейська армія, я знаю, що така думка циркулює останнім часом. Це більш ефективний спосіб проводити нашу військову роботу”, – додала вона.
Могеріні також представить міністрам звіт щодо прогресу в оборонних питаннях, досягнутого з останнього засідання Європейської ради у грудні минулого року, починаючи від співпраці в об’єднанні військових можливостей до використання бойових груп.
“Я представлю пропозиції для міністрів, і ми будемо продовжувати їх розроблення протягом найближчих місяців до засідання Європейської ради в червні”, – сказала Могеріні.
На сьогоднішній день ЄС проводить небойові місії в Сомалі, Центральноафриканській республіці і Малі. В рамках цих операцій військові з країн ЄС проводять навчання місцевого військового персоналу і беруть участь у складі моніторингових місій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас