Лібералізація торгівлі з ЄС не має перетворитися на "другий безвіз" - торгпред — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лібералізація торгівлі з ЄС не має перетворитися на "другий безвіз" - торгпред

Казна та Політика
486
В уряді України сподіваються на якнайскоріше уведення з боку Євросоюзу односторонніх торговельних преференцій для держави.
Про це в інтерв’ю заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.
“Лібералізація доступу на ринок Євросоюзу відбувається поза рамками Угоди про асоціацію. Йдеться про надання Україні односторонніх, що дуже важливо, торговельних преференцій. І не передбачається лібералізація доступу до свого ринку з боку України”, – заявила торговельний представник України.
Микольська розповіла, що у цьому процесі відповідні законодавчі пропозиції Єврокомісії зараз знаходяться на розгляді у комітеті з питань міжнародної торгівлі Європарламенту.
“Після схвалення парламентаріями це рішення має бути затверджене у Раді ЄС. Ми тісно працюємо з нашими європейськими колегами, щоб цей акт було прийнято якомога швидше. Тому що ми не хочемо, щоб його розгляд перетворився в так званий “другий безвіз”, – зауважила вона.
Микольська наголосила, що основна ідея цих односторонніх додаткових торговельних преференцій полягає у компенсації Україні втрати ринку та експорту у зв’язку з торговельною агресією Росії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас