НБУ розповіли, скільки в Україну 2016-го надійшло інвестицій "живими" грошима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розповіли, скільки в Україну 2016-го надійшло інвестицій "живими" грошима

Казна та Політика
392
Приплив іноземних інвестицій в економіку України в 2016 році, за оцінками Національного банку України, склав 3,4 млрд дол., в тому числі «живими» грошима надійшли кошти на 1,1 млрд дол.
Повідомляє заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб.
«Левова частка з 3,4 млрд дол. минулорічного припливу іноземних інвестицій – 2,3 млрд дол. – це насправді бухгалтерська операція з конвертації іноземними банками своїх кредитів перед материнськими банками в капітал», – пояснив Сологуб.
За його словами, «живими» грошима в Україні в минулому році надійшли кошти на 1,1 млрд дол. інвестицій. При цьому Сологуб зазначив, що різниця в даних щодо інвестицій у НБУ і Державної служби статистики пояснюється відмінностями в методиці. «Різниця навіть не в методології, а в джерелі даних. Національний банк статистику щодо інвестицій бере від банків, Держстат – з анкет компаній», – сказав заступник голови НБУ.
Раніше Державна служба статистики України оприлюднила дані, згідно з якими іноземні інвестори вклали в економіку України в 2016 році 4,4 млрд дол. США прямих інвестицій, що на 17,1% більше показника за 2015 рік на рівні 3,764 млрд дол.
При цьому Держстат не наводить загальну оцінку обсягів акціонерного капіталу на звітну дату, як і розбивку даних на надходження нових інвестицій, відтік за період і переоцінку, обіцяючи оприлюднити більше інформації 30 березня
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас