Суд відмовив Ощадбанку у скасуванні кредиторських вимог Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив Ощадбанку у скасуванні кредиторських вимог Укргазбанку

Фондовий ринок
249
Вищий господарський суд відмовив Державному Ощадному банку у скасуванні кредиторських вимог Укргазбанку до торгової компанії “Урожай” на 14,896 млн гривень.
Про це свідчать матеріали суду.
22 серпня 2016 року Господарським судом Вінницької області було порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ “Торгова компанія “Урожай” і були визнані вимоги ініціюючого кредитора – Укргазбанку на 14,9 млн гривень.
ТОВ “Торгова компанія “Урожай” входить в Lauffer Group (найбільший виробник хліба в Україні).
Ощадбанк звернувся до суду з вимогою відмовити Укргазбанку в порушенні справи про банкрутство боржника “Урожаю” і припинити провадження у справі.
У своїй апеляційній скарзі Ощадбанк констатував, що заборгованість боржника перед Укргазбанком виникла в результаті порушення зобов’язань за кредитним договором від січня 2012 року, проте в забезпечення зобов’язань Укргазбанк прийняв в іпотеку об’єкти нерухомості, що належать майновому поручителю ТОВ “Девелопмент-Граунд”.
Ощадбанк відзначав, що майно, передане в іпотеку, було заставною вартістю 27,4 млн гривень, а сума грошових вимог кредитора до боржника становить 14,9 млн гривень.
“Отже, підстав для порушення провадження у справі про банкрутство немає, оскільки вимоги кредитора повністю забезпечені заставою майна”, – йдеться в матеріалах суду.
У свою чергу Апеляційний суд вказав, що підприємство-боржник не надало доказів сплати коштів або доказів погашення суми за рахунок майна або інших активів.
Також безпідставними і необґрунтованими є доводи Ощадбанку про те, що підстав для порушення провадження у справі про банкрутство немає, оскільки вимоги кредитора повністю забезпечені заставою майна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас