Судовий процес у справі глави Samsung розпочнеться 9 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судовий процес у справі глави Samsung розпочнеться 9 березня

Фондовий ринок
396
Перше слухання у справі фактичного глави корпорації Samsung Лі Чже Ена, підозрюваного у Південній Кореї у хабарництві в процесі злиття двох філій компанії в 2015 році, розпочнеться 9 березня. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на заяву суду.
Раніше суд Південної Кореї ухвалив спрямований прокуратурою запит про арешт Лі Чже Ена, після чого він був узятий під варту. Реагуючи на це, керівництво Samsung поширило коротку заяву, в якій зазначається, що компанія “докладе всіх необхідних зусиль і упевниться, що вся правда буде виявлена під час майбутніх судових розглядів”.
За версією слідства, саме Лі Чже Ен приймав рішення про надання фінансової підтримки Чхве Сун Сіль — близькій подрузі президента країни Пак Кин Хе — в обмін на різні поступки з боку влади.
Зокрема, корпорація перерахувала понад 18 млн доларів на рахунки зареєстрованої в Німеччині фірми, що належить Чхве Сун Сіль і її дочці, за нібито надані цією компанією консультаційні послуги, а також направляла великі кошти у створені Чхве Сун Сіль недержавні фонди. На думку слідчих, натомість Samsung була надана підтримка у здійсненні злиття кількох її філій, головним утримувачем акцій яких був державний пенсійний фонд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас