МАУ хоче ввести платний вибір місць у літаку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ хоче ввести платний вибір місць у літаку

Фондовий ринок
887
“Міжнародні авіалінії України” введуть платний вибір місць на всіх своїх рейсах.
Про це avianews.com стало відомо відразу з декількох джерел.
Як уточнила виданню прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, на даний момент ведеться опрацювання технології введення даної послуги з можливим запуском в період з 15 березня по 15 квітня.
Передбачається, що на середньомагістральних рейсах місце в проході або біля вікна можна буде вибрати заздалегідь за 5 дол. На рейсах далекої відстані цей збір може становити 10 дол.
При цьому за вибір місця заздалегідь не доведеться платити пасажирам бізнес-класу і преміального економічного класу, а також пасажирам, які вибирають середнє місце між вікном і проходом.
Також у пасажирів економ-класу залишиться можливість безкоштовно вибрати місце в процесі онлайн-реєстрації, яка відкривається на більшості рейсів за 48 годин до вильоту.
“В процесі онлайн-реєстрації будуть відображатися місця, вибір який безкоштовний, а також ті, які можна вибрати за плату. Відповідно, пасажир зможе вибрати або одне, або інше”, – пояснила Сацька.
Зараз, після переходу авіакомпанії з платформи Gabriel на Amadeus, пасажир може вибрати місце в салоні літака МАУ тільки в процесі онлайн-реєстрації без оплати додаткового збору.
В аеропорту мандрівник, який купив квиток економ-класу, може оплатити розміщення в аварійному ряду.
Серед європейських авіакомпаній плату за вибір місця заздалегідь беруть такі компанії як Lufthansa і KLM. При цьому у останньої навіть в процесі онлайн-реєстрації вибір безкоштовних місць дуже обмежений.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас