Водоканал Харкова відмовляється від хлору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водоканал Харкова відмовляється від хлору

Світ
1293
Харків відмовляється від хлору. До кінця року водоканал припинить використовувати цю отруйну речовину.
За стандартами на 100 тисяч літрів води потрібно 50 кілограмів хлору. Щоб не було занадто багато, склад рідини перевіряють кожну годину.
У водоканалі пояснюють – поки вода дійде до квартир харків’ян, концентрація хлору зменшиться до безпечного рівня. Однак косметологи готові посперечатися.
“Я стикаюся з основною проблемою, проблема, пов’язана з водою. Сухість шкіри, почервоніння, раннє старіння шкіри”, – говорить Олега Акименко лікар, косметолог.
“Гіпохлорит – він має ті ж бактерицидні властивості, що і хлор, але він менш токсичний для людини”, – пояснила Наталя Русанова, завідуюча лабораторії хімічного експрес-аналізу води.
У водоканалі вже запланували перехід на гіпохлорит натрію
“Багато споживачів скаржаться безпосередньо на запах хлору в воді. Смакові якості не зміняться. Єдине, повторюся, зменшиться запах хлору”, – запевнив Володимир Пабалков, головний інженер КП “Харківводоканал”.
Повністю відмовитися від використання сполук хлору і перейти на інші способи знезараження води – наприклад, озоном, ультрафіолетом або іонами срібла – поки що не можна, запевняють у водоканалі. Не дозволяє протяжність і зношеність трубопроводу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас