Австралія практично припинила видачу віз працівникам фастфуду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія практично припинила видачу віз працівникам фастфуду

Світ
827
Влада Австралії практично повністю припинила видачу віз іноземним громадянам, які приїжджають для роботи в ресторанах швидкого харчування, повідомив міністр з питань імміграції Пітер Даттон.
За його словами, пріоритет при працевлаштуванні в цій сфері тепер буде віддаватися австралійським працівникам, в першу чергу молоді. П.Даттон пояснив, що візи цієї категорії все ж таки будуть видаватися, але лише у виняткових обставинах.
“Потреби бізнесу в іноземних працівниках, які сприяють економічному зростанню, як і раніше будуть враховуватися”, – зазначив він.
Згідно з офіційною статистикою, у вересні минулого року в Австралії проживали майже 95,8 тис. осіб, які отримали так звану візу-457, що дає право на роботу в країні. У 2015 році їх налічувалося 103,9 тис. осіб. Найбільше одержувачів робочої візи прибуло з Індії (24,6%), Великобританії (19,5%) і Китаю (5,8%).
Робочі візи дають дозвіл на проживання в Австралії також і близьким родичам. Вони видаються на 4 роки і призначені для того, щоб заповнити нестачу кваліфікованих робочих місць в тих галузях країни, де в цьому є необхідність. У минулому році візи-457 в основному надавалися кухарям, програмістам і медичним працівникам.
З 2012 року було видано понад 500 подібних віз. При цьому більше половини приїхали за ними іноземців влаштувалися в ресторани McDonald’s, ще майже 100 осіб працюють в KFC і Hungry Jack’s.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас