Київ став заручником внутрішніх проблем ЄС - МЗС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ став заручником внутрішніх проблем ЄС - МЗС України

Кримінал
546
Директор Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ Всеволод Ченцов заявляє, що в ЄС повинні змінити модель відносин з Україною. Про це він сказав під час конференції “Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за 2016 рік та плани на 2017 рік”.
На думку Ченцова, Україна в розвитку відносин з ЄС стала заручником багатьох внутрішніх проблем Євросоюзу.
Торкаючись угоди про спільний авіаційний простір, дипломат сказав, що вона “зависла через певні проблеми між – знову ж таки – країнами-членами”. Дипломат вважає, що треба шукати вихід з цієї ситуації.
“Те саме з енергетикою. Тобто, для нас незрозуміла ситуація, коли важливі питання, що стосуються енергетичної інфраструктури і впливають на ситуацію в Україні, на поставки, на наш енергетичний баланс, – вони вирішуються без нас, і нас просто ставлять перед фактом, що Європейська комісія прийняла таке рішення, яке єдино правильне. Може, це і так. Я маю на увазі OPAL. Але ми повинні бути в процесі”, – заявив Ченцов.
Крім того, він зазначив, що мова також йде про ставлення до України.
“Ми зараз, скажімо, виросли з тих рожевих, напевно, штанців просто об’єкта політики Європейського Союзу. Тобто, ми претендуємо на те, і є всі підстави для того, щоб у нас був якийсь, якщо не рівноправний, але серйозний діалог”, – заявив представник МЗС.
Також він підтвердив, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС дуже важлива для України, і вона повинна проводити реформи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас