Власнику BMW допомагатимуть всі віртуальні помічники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власнику BMW допомагатимуть всі віртуальні помічники

Технології&Авто
361
Старший віце-президент BMW Дітер Май переконаний, що жоден віртуальний помічник окремо не ідеальний, і збирається інтегрувати всі в рамках однієї платформи, що працює в кожному підключеному автомобілі компанії.
«Якщо у вас в машині шість екранів, а також управління жестами і голосом і віртуальний помічник, то вам потрібно якось контролювати їхню роботу. Можливо, без цього можна обійтися, якщо ви випускаєте автомобілі для масового користувача, але не в преміум-сегменті», – вважає Май.
Тому BMW створює власну хмарну платформу, яка зберігає призначені для користувача налаштування і інші дані про машину онлайн і дозволяє водіям використовувати свої налаштування в будь-якій машині, в яку б вони не сіли.
І тому Май відмовляється від Android Auto (і від CarPay, певною мірою), щоб сфокусуватися на A2A, яка є частиною розробленої компанією платформи ConnectedDrive. Вона дозволяє програмам глибоко і безпечно інтегруватися з автомобілем і, оскільки надає стабільний інтерфейс розробки, забезпечує більш швидкий розвиток. В основному тому, що інженери можуть працювати над своїми завданнями, не дотримуючись того темпу, який задає повільний цикл апаратних інновацій, що панує в автомобільній галузі.
Однак, є сфера, в якій BMW охоче працює з третіми сторонами – це віртуальні помічники. Компанія вже розробила прототип, що інтегрується з Alexa і Cortana, але Май переконаний, що жоден з них не підходить ідеально для виконання всіх завдань, тому він хотів би створити систему, яка могла б спілкуватися з усіма голосовими помічниками.
На його думку, у кожного помічника свої сильні сторони. Bixby напевно відмінно підійде для управління пристроями інтернету речей, Google – для пошуку інформації, Amazon – для онлайн-покупок, а Cortana – для підключення автомобіля до екосистеми Skype і LinkedIn. «У реальності ви теж розмовляєте на різні теми з різними людьми», – говорить він. Одна компанія навряд чи зможе задовольнити відразу всі запити. Тому BMW повинна придумати, як інтегрувати все всередині однієї машини.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас