Підвищення тарифів в Україні було болючим, але правильним рішенням - посол США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення тарифів в Україні було болючим, але правильним рішенням - посол США

Казна та Політика
2130
Проведення реформи в сфері енергетики та підвищення тарифів було правильним, але дуже важким рішенням, яке дозволило підвищити енергетичну безпеку України і зменшити залежність від Росії.
Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович.
“Це було правильним, дуже важким і непопулярним рішенням. Це також питання енергетичної безпеки. Впровадження цього рішення зробило дуже багато, щоб підвищити енергобезпеку України та зменшити її залежність від Росії. Раніше 7% ВВП уряд витрачав на субсидування компаній, тепер з тих же енергетичних компаній уряд отримує надходження в бюджет. Але так, це було важке для людей і непопулярне рішення”, – вважає посол.
Інший приклад непростої реформи, за словами Марі Йованович, – націоналізація Приватбанку.
“Це найбільша націоналізація банку, яка відбувалася коли-небудь і де-небудь. В іншому випадку банк би просто збанкрутував. Ви знаєте, це найбільший український банк, люди там мали заощадження. Якби цей банк збанкрутував, це б відобразилося дуже негативно на житті українців. І уряд потрібно похвалити за цю реформу. У довгостроковій перспективі це рішення забезпечить доступ населення до кредитування”, – вважає посол.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас