ФГВФО вирішив як повернути проблемні кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО вирішив як повернути проблемні кредити

Кредит&Депозит
803
Фонд гарантування вкладів повідомляє, що відбувся публічний розподіл кредитних портфелів банків між третіми особами, відібраними Фондом за напрямом діяльності «стягнення простроченої заборгованості з позичальників та інших боржників». Між 11 компаніями пропорційно розподілено проблемні кредити 63 банків (537,55 тис кредитів) на загальну суму заборгованості 17,36 млрд грн.
Про цей йдеться у повідомленні на сайті ФГВФО.
За словами учасників ринку, рішення про залучення компаній з управління проблемної заборгованості до процесу стягнення простроченої заборгованості з позичальників та інших боржників, є однією із найбільших новацій, започаткованих у Фонді.
Розподіл лотів відбувався за двома категоріями – авто- та беззаставні кредити. Загалом на відпрацювання компаніям з управління проблемною заборгованістю буде передано 530,9 тис беззаставних кредитів (споживчі та карткові кредити, овердрафти, готівкові кредити, кредити, забезпеченням за яким є товари народного споживання, кредити, за якими відбулось погашення в результаті звернення стягнення на предмет застави та залишок заборгованості є незабезпеченим) на суму заборгованості 14,58 млрд грн, та 6,68 тис автокредитів на загальну суму 2,78 млрд грн.
«Фонд доклав максимум зусиль, аби процедура формування та подальшого розподілу лотів між компаніями була максимально прозорою та відкритою. Кредитні портфелі пропорційно поділили на 11 рівних лотів за кожною категорією. Розподіл між учасниками конкурсу відбувався публічно шляхом жеребкування, під час якого представники компаній самі обирали для себе один із запечатаних конвертів. У результаті кожен учасник отримав у роботу кредитний портфель з середньою сумою заборгованості 1,6 млрд грн та з середньою кількістю кредитів 48 тис. Відповідні договори мають бути укладені уже до кінця березня», – сказала Олена Нужненко, директор фінансового департаменту Фонду.
Оплата послуг компаніям зі стягнення простроченої заборгованості з позичальників та інших боржників залежатиме від обсягу повернутих коштів. Винагорода від надходжень складатиме 8-25 % для категорії беззаставні кредити (залежно від терміну прострочення кредиту), та 9 % – для автокредитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас