Порошенко схвалив призначення допомоги дітям-сиротам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив призначення допомоги дітям-сиротам

Особисті фінанси
252
Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає призначення державної соціальної допомоги дітям-сиротам в зв’язку зі смертю годувальника до досягнення ними 23 років.
Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради.
Зокрема, дітям, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також в професійно-технічних і вищих навчальних закладах (у тому числі в період між завершенням навчання в одному із зазначених закладів та надходженням до іншого навчального закладу або в період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем і продовженням навчання за іншими за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), соціальна допомога призначається до їх закінчення дітьми, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років, а дітям-сиротам – до досягнення 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.
Всім іншим категоріям дітей така допомога призначається до досягнення 18 років.
Згідно з документом, допомога дітям призначається з дня, наступного за днем ​​смерті годувальника, якщо звернення про призначення допомоги надійшло не пізніше 12 місяців з дня смерті.
Крім того, передбачається можливість одержання на дитину-інваліда одночасно соцдопомоги з інвалідності та в разі втрати годувальника.
На реалізацію норм законопроекту необхідно 150 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас