Фахівці Panasonic навчилися вимірювати пульс через камеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці Panasonic навчилися вимірювати пульс через камеру

Технології&Авто
407
У деяких сучасних смартфонах можна зустріти датчики для вимірювання частоти серцевих скорочень. Незабаром необхідність в них може відпасти, бо Panasonic розробляє нову технологію, що дозволяє вимірювати пульс через камеру.
Про це японський виробник оголосив на власній виставці Wonder Japan Solutions в Токіо. Розробка отримала назву Contactless Vital Sensing і, за запевненнями Panasonic, зможе працювати з абсолютно будь-якими камерами.
Принцип роботи Contactless Vital Sensing полягає в вимірі коефіцієнта відображення шкіри людини в кадрі. Оскільки кров поглинає світло, ступінь відображення змінюється синхронно зі скороченнями судин. Для демонстрації роботи технології Panasonic зчитувала пульс з обличчя людини, однак Contactless Vital Sensing також дозволяє зробити це на будь-якій ділянці шкіри.
Як запевняє Panasonic, дана технологія настільки ж точна, що і професійні медичні прилади, але зупинятися на досягнутому компанія не має наміру. Contactless Vital Sensing можна буде застосовувати не тільки в смартфонах або медичних пристроях, а й для визначення брехні, рівня стресу, запобігання дорожньо-транспортних пригод через втому і в інших сферах.
Panasonic представить цю розробку публіці вже в 2018 році.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас