НБУ удосконалив операції з депсертифікатами й іншими інструментами регулювання ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ удосконалив операції з депсертифікатами й іншими інструментами регулювання ліквідності

Валюта
375
Національний банк удосконалив проведення операцій з депозитними сертифікатами та іншими інструментами регулювання ліквідності.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Національний банк вніс зміни до положення про застосування стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи, затвердженого постановою від 17 вересня 2015 №615.
Надалі Національний банк укладатиме з банками договори за операціями з розміщення депозитних сертифікатів НБУ в формі публічної пропозиції на укладення єдиного договору банківського обслуговування та надання інших послуг.
Також регулятор удосконалив порядок розміщення депозитних сертифікатів НБУ.
Надалі Національний банк буде задовольняти заявки банків на участь в проведенні операцій з розміщення депозитних сертифікатів овернайт/кількісного тендера без оголошення загального обсягу коштів, що залучаються НБУ, а також передавати банкам повідомлення про задоволення заявок у міру їх надходження, а не після завершення прийому заявок, як це відбувається сьогодні.
Крім того, Національний банк скасував умову необхідності дотримання банком порядку формування та зберігання обов’язкових резервів для участі в проведенні операцій з розміщення депозитних сертифікатів НБУ.
Банки отримали можливість надавати змішану заставу за кредитом овернайт.
Іншими словами, застава зможе складатися з державних облігацій України, депозитних сертифікатів НБУ і облігацій міжнародних фінансових організацій.
Відповідні зміни передбачені постановою правління Національного банку України від 28 лютого 2017 №16. Зміни до положення набувають чинності з 1 липня 2017 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас