Facebook прокладе в Африці 770 км волоконно-оптичних кабелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook прокладе в Африці 770 км волоконно-оптичних кабелів

Світ
192
Facebook оголосив, що до кінця року збирається прокласти в Уганді 770 км волоконно-оптичних кабелів, які забезпечать доступ до інтернету для більш ніж 3 мільйонів осіб.
При цьому Facebook не збирається створювати в країні власну бездротову мережу. Компанія уклала договір з Airtel і BCS про надання послуг зв’язку і відкрита до співпраці з іншими провайдерами в регіоні.
Facebook готова інвестувати в проект Угадни десятки мільйонів, щоб 3 мільйони людей змогли (потенційно) підключитися до інтернету. У підсумку в країні повинні будуть з’явитися бездротові станції, готові забезпечити населення мобільним інтернетом.
Намір копати землю і класти кабель – чергова спроба Марка Цукерберга з’єднати весь світ у своїй соціальній мережі, яка заробляє рекламою. А це вкрай складно виконати, якщо у значної частини світу немає доступу до інтернету. Протягом останніх двох років Facebook намагається змінити цю ситуацію, як з боку інфраструктури, так і зниженням цін на бездротовий зв’язок.
Подібні ініціативи Facebook, які на перший погляд, переслідують благу мету, досі призводили до неоднозначних результатів. Проект Internet.org, в якому FB разом з іншими компаніями надавала безкоштовний інтернет в окремих країнах, був заблокований в Індії з міркувань мережевого нейтралітету. А випробування дрона Aquila, який повинен був підключити до інтернету важкодоступні райони, закінчилися аварією. Можливо, більш приземлений спосіб покаже себе більш надійним.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас