Фонд гарантування заявив про загрозу втрати майна "Родовід Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування заявив про загрозу втрати майна "Родовід Банку"

Кредит&Депозит
568
Апеляційний суд м. Києва 2 березня буде розглядати справу про скасування арешту бізнес-центру в м. Дніпро по вул. Старокозацький, що належить неплатоспроможному “Родовід Банку”.
Як повідомила прес-служба фонду, скасування арешту фактично призведе до втрати банком зазначеного майна.
Фонд нагадав, що його представник зміг зайти в зазначене приміщення в м. Дніпро за допомогою прокуратури і спецпідрозділу КОРД, проте зустрів фізичний опір з боку колишніх пов’язаних осіб банку, які намагаються зберегти контроль над об’єктом нерухомості.
Як повідомлялося, правління Національного банку України за погодженням з Міністерством фінансів як власником державного санаційного “Родовід Банку” прийняло рішення про визнання його неплатоспроможним і передачу до Фонду гарантування 26 лютого 2015 року в рамках Стратегії розвитку державних банків.
“Родовід Банк” був докапіталізований державою в 2009 році на 8,4 мільярда гривень і ще на 3,95 мільярда гривень у 2011 році, коли отримав статус санаційного банку. За 7 років перебування у власності держави банк не врегулював питання проблемних активів і не розвинув успішну санаційну модель.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас