Пекін планує замінити всі таксі на "чисті" автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін планує замінити всі таксі на "чисті" автомобілі

Технології&Авто
405
Влада Пекіну планує замінити всі міські таксі на автомобілі, що використовують так звані нові джерела енергії (new energy vehicles, NEV).
В даний час по вулицях китайської столиці їздить близько 71 тис. таксі, з яких 67 тис. автомобілів використовують традиційне паливо, в основному бензин і дизель. За попередніми розрахунками, на заміну всім таксі буде потрібно близько 9 млрд юанів ($1,31 млрд).
План спрямований на зниження забруднення навколишнього середовища.
“Зараз закупівельна вартість автомобіля на горючому паливі – 60-70 тис. юанів, а ціна однієї машини на чистій енергії – близько 140 тис. юанів, тобто більше майже в два рази”, – заявив газеті представник асоціації з лізингу автомобілів Пекіна Лю Тао.
Чисті автомобілі – це електромобілі, гібриди, а також машини, що використовують паливний елемент (електрохімічний пристрій, наприклад, на основі водню).
У Китай в 2016 році було продано 507 тис. автомобілів NEV, а виробництво чистих машин досягло 517 тис.. До 2020 року планується збільшити випуск таких автомобілів до 2 млн на рік, говорив раніше міністр промисловості і інформатизації КНР Мяо Вей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас