Аваков просить повноважень і рішень для зняття блокади ОРДЛО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков просить повноважень і рішень для зняття блокади ОРДЛО

Казна та Політика
3206
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликає Антитерористичний центр (АТЦ) прийняти відповідні рішення щодо зняття блокади на Донбасі, які б уряд міг виконати.
“Звертаюся до народних депутатів: шановні колеги, вже потрібно закінчувати відсиджуватися. Давайте ухвалимо закон, щоб кожен громадянин України мав право перегороджувати залізничне полотно. Ви б хотіли такий закон? Такого закону немає і не буде. Тоді давайте дотримуватися тих законів, які є, і давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників АТЦ зважувати всі відповідні рішення Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні антитерористичної операції, зважити все… прийняти відповідне рішення, а ми це рішення забезпечимо”, – сказав А.Аваков під час наради прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості в Києві у вівторок.
Як сказав голова МВС, “лібералізм нашого уряду не знає меж. Місяць нашої ліберальної політики, ваших ліберальних переговорів з ініціаторами цієї блокади… ні до чого не привели. Потрібно приймати рішення”.
Звертаючись до прем’єра, А.Аваков сказав: “Я, Володимире Борисовичу, думаю, що, дасть Бог, до середи Ви дасте команду і служба, нарешті, підготує постанову Кабінету міністрів, яка посилить порядок переходу (лінії розмежування – ред.)”.
Він також наполягає на вирішенні ситуації щодо обсягу мінімального критичного імпорту – “товарообміну, який забезпечить тільки життєво необхідні речі для України, і це питання законодавчо буде врегульовано”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас