"Вугілля не буде предметом шантажу і тиску на Україну" - Гройсман про "вугільну блокаду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Вугілля не буде предметом шантажу і тиску на Україну" - Гройсман про "вугільну блокаду"

Енергетика
2281
Вугілля, що видобувається з українських надр, не може і не буде предметом шантажу і тиску на Україну.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради з представниками металургійного комплексу.
 “Я ініціював зустріч, щоб оцінити, з якими проблемами зіткнулася Україна після оголошення вугільної блокади. Те, що відбувається, вимагає скоординованих дій. Виклики, які стоять перед економікою, – дуже складні. Через блокаду можуть бути зупинені підприємства, теплові станції. І від необдуманих політизованих дій будуть страждати українці”, – сказав Гройсман.
Він нагадав, що Росія веде проти України цілеспрямовану агресію – військову і економічну. “Завдання Росії – знищити Україну як державу, підірвати наші можливості, – сказав Гройсман. – Мене дивує позиція деяких політичних представників, які, не пояснюючи наслідків блокади, починають підігравати росіянам”.
“Росія веде проти України війну. Перший фронт – воєнна агресія, і росіяни точно знають, що перемогти українське військо і народ вони не можуть. Потім була агресія економічна – для українських товарів закрили російський ринок і для товарів в треті країни. І зараз завдання Росії – знищити Україну як державу, підірвати наші можливості. Обмеження поставок вугілля вдарить по пересічним українцям. Десь буде зупинено теплопостачання, електроенергія під загрозою, а наступне питання – економіка. Економіка почала відновлення, ми почали акумулювати ресурси, але зараз ми повинні вирішувати питання блокади. Мене дивує позиція деяких політичних представників, які, не пояснюючи наслідків блокади, починають підігравати росіянам. А наше завдання – повернути Донбас в Україну. І те, що підприємства виробляють вугілля з українських надр, не може бути предметом шантажу і тиску на Україну” , – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас