Аваков висловився щодо підпорядкування Служби фінрозслідувань Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков висловився щодо підпорядкування Служби фінрозслідувань Мінфіну

Казна та Політика
537
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає проти підпорядкування Міністерству фінансів Служби фінансових розслідувань.
Про це він повідомив в інтерв’ю виданню “Економічна правда”.
“Є кілька варіантів (підпорядкування). Перший варіант – пропозиція Міністерства фінансів: під Міністерством фінансів. Другий варіант – під Міністерством внутрішніх справ. Третій – під Кабінетом Міністрів. Світовий досвід на стороні МВС. У приблизно 80 країнах така служба підпорядкована МВС. У США вона знаходиться в підпорядкуванні Міністерства юстиції. Я вважаю, що її повинен контролювати Кабмін через МВС. Точно не Міністерство фінансів”, – вважає він.
За його словами, Служба фінансових розслідувань повинна складатися з усіх відомств, які займаються боротьбою з економічними злочинами проти держави.
“Найбільш відповідний її прототип – модель, яка працює в США. В наших реаліях це означає передати СФР функції управління “К” Служби безпеки України – це одна стаття Кримінального кодексу – 201-а “контрабанда”, колишньої податкової міліції – 8 статей Кримінального кодексу, і департаменту захисту економіки Нацполіціі – 96 видів правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом”, – сказав він.
При цьому, за його словами, департамент захисту економіки Нацполіціі повинен забезпечувати оперативне супроводження всіх розслідувань Національного антикорупційного бюро (НАБУ), а спеціальні підрозділи СБУ – виконувати функції з виявлення і супроводу досудового розслідування злочинів економічного характеру, підслідних поліції і прокуратурі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас