Запатентовано SpaceTram, що запускає космічні апарати без ракет (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запатентовано SpaceTram, що запускає космічні апарати без ракет (відео)

Технології&Авто
1074
Інженер Джеймс Пауелл, володар медалі Бенджаміна Франкліна за винахід нової технології магнітної левітації, запатентував електромагнітну гармату для запуску кораблів в космос без допомоги ракет. Система використовує технологію вакуумного транспорту Hyperloop.
Патент об’єднує технології маглів-поїздів Hyperloop з аерокосмічними розробками. Пауелл представив поліпшену конструкцію безракетного запуску апаратів вагою до 100 кг, яку назвав SpaceTram («Космічний трамвай»).
Принцип роботи «трамвая» такий: на Землі будується величезна вакуумна труба на зразок Hyperloop, один кінець якої спрямований під кутом вгору. Оскільки тертя в ній відсутнє, об’єкт, поміщений всередину, здатний розігнатися до швидкості, близької до другої космічної. Таким чином, він або почне віддалятися від планети, подолавши її гравітацію, або стане обертатися на орбіті, як супутник.
SpaceTram – це розвиток ідеї рельсотрона, електродинамічного прискорювача маси, який складається з двох паралельних електродів, підключених до джерела струму, що розганяють струмопровідний снаряд.
Пауелл відразу передбачив і друге покоління цієї технології: багаторазові капсули з пасажирами на борту і низькими навантаженнями, для того, щоб якомога більше людей змогло подорожувати в космос. Передбачуваний рівень перевантажень повинен становити 2-3 g на початку прискорення в трубі Hyperloop, а на виході з неї він знижується до 1 g.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас