Альфа-Банк Україна - ТОП-2 в рейтингу надійності банківських депозитів РА «Стандарт-Рейтинг» за підсумками 4 кварталу 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк Україна - ТОП-2 в рейтингу надійності банківських депозитів РА «Стандарт-Рейтинг» за підсумками 4 кварталу 2016

Світ
57
27 лютого 2017 року Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» підвело підсумки свого шістнадцятого «Рейтингу надійності банківських депозитів», участь у якому взяли 66 банків.
Експерти агентства відзначають: банківська система в 2016 році продовжила демонструвати тенденції до одужання і в четвертому кварталі 2016 року ці тенденції прискорилися.
Так, у жодного з банків-учасників рейтингу не було негативного чистого процентного або чистого комісійного доходу.
І хоча трохи менше половини банків закінчили рік з негативним результатом, в більшості випадків він був викликаний не операційною збитковістю, а необхідністю збільшувати резерви під все ще триваюче падіння якості кредитів на прямого позичальника.
«Основною зміною депозитного портфеля Альфа-Банку, як і в цілому по ринку, в 2016 році стало його здешевлення (зниження ставки) при одночасному подовженні термінів. У 2017 році ми прогнозуємо різке зниження: по гривні в першому кварталі на 2-2.5% держбанками і послідовне зниження всього ринку слідом за ними. За валюті – рух вниз до рівня 5,5-6% річних на 12-місячний строк. Цей прогноз буде справедливим, якщо не буде макростресів в економіці. Ми будемо продовжувати тримати виважену політику ставок, які відповідають внутрішнім потребам банку в темпах приросту портфеля». – Коментуючи підсумки рейтингу, зазначив Олексій Пузняк, в.о. Директора з розвитку роздрібного бізнесу Альфа-Банку Україна.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас