Ще одна країна обмежила імпорт українського м'яса і яєць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна країна обмежила імпорт українського м'яса і яєць

Аграрний ринок
1466
Рішення прийнято через спалахи пташиного грипу в Європі. Катар ввів обмеження на ввезення в країну яєць, курячого м’яса, яловичини і баранини з України, повідомляє Держслужба з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів.
“Згідно з листом-повідомленням Мінекономрозвитку від 20 лютого 2017 року №4232-06 / 5450-03 Міністерством охорони здоров’я держави Катар прийнято рішення, згідно з яким з 1 березня 2017 року в країні вводяться нові правила здійснення імпорту окремих категорій продовольчих товарів, зокрема продукції птахівництва (м’ясо домашньої птиці і супутні продукти, курячі яйця), а також червоного м’яса (баранина, яловичина)”, – наголошується в повідомленні.
При цьому підприємства-імпортери для ввезення на територію Катару будь-якого виду м’яса або м’ясопродуктів, а також продукції птахівництва зобов’язані отримати попередній дозвіл у Департаменті тварин ресурсів Міністерства муніципальних справ та екології Катару.
Рішення прийняли через спалахи захворювання пташиного грипу в європейських країнах. Нагадаємо, що 13 лютого через ризик поширення пташиного грипу Молдова ввела заборону на імпортне м’ясо з України, Німеччини, Польщі та Росії.
Повідомлялося, що в січні цього року Україна відновила поставки курятини на європейський ринок, припинені восени 2016 року через спалах пташиного грипу в Херсонській області. Нагадаємо також, що у січні Україна збільшила експорт м’яса птиці на 50%, свинини – на 31%. При цьому імпорт м’яса птиці скоротився на 20,2%, свинини – у 4,7 разу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас