Китай вирішив позмагатися з Bitcoin: Піднебесна розробляє власну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вирішив позмагатися з Bitcoin: Піднебесна розробляє власну криптовалюту

Фінтех і Картки
743
Після організації спеціальної дослідницької групи у 2014 році Народний банк Китаю зробив пробні кроки для запровадження власного прототипу криптовалюти.
Як пише Bloomberg, це дозволить китайському регулятору ще на один крок наблизитися до того, щоб стати першим центробанком у світі, який випускатиме власні цифрові гроші для купівлі всього: від локшини до автомобіля.
У той же час, поки центробанк Китаю має намір ввести свою криптовалюту, регулятор пильно вивчає Bitcoin та інші приватні цифрові валюти. Влада КНР не хоче, щоб вибухнув міхур bitcoin’ів. А оскільки історично всю валюту в країні випускає держава, а не приватні гравці, вони не хочуть поступатися цим ринком компаніям, які не контролюються державою.
Як зазначає видання, жителі Китаю активно використовують онлайн-платежі для розрахунку при будь-яких операціях. Вони сканують QR-коди своїми смартфонами, щоб купити навіть банку коли, аніж опускають монети в торгові апарати.
Все це кидає виклик статусу Народного банку Китаю як фінансового регулятора у сфері фізичних і цифрових грошей. Тому центробанк КНР вирішив, що якщо не можеш щось перемогти, то приєднайся до цього.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас