Зменшити залежність від Росії: Європі обіцяють азербайджанський газ до 2020 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зменшити залежність від Росії: Європі обіцяють азербайджанський газ до 2020 р

Енергетика
592
Південний газовий коридор почне поставки газу з регіону Каспійського моря до Європи до 2020 року, незважаючи на ризики затримок у реалізації проекту, покликаного скоротити залежність від експорту з Росії.
Політики і міністри на зустрічі в Баку в четвер підтримали будівництво мережі газопроводу вартістю $40 мільярдів і довжиною 3500 кілометрів, що стало кроком до скорочення частки Росії на європейському газовому ринку, що задовольняє зараз третину потреб Старого світу в блакитному паливі.
Трансадріатичний газопровід є кінцевою ділянкою проекту, з’єднуючись із Трансанатолійським газопроводом на турецькому кордоні, а потім перетинаючи Грецію і Албанію на шляху до Італії. Однак повільні темпи будівництва в італійській провінції Апулія і зростання занепокоєння з приводу можливостей Азербайджану поставити потрібний обсяг газу – його не вистачає на внутрішньому ринку – похитнули впевненість у реалізації проекту. Спонсори газопроводу спробували пом’якшити занепокоєння.
Місцева влада хоче передати газопровід в обхід гаю, де ростуть 400-річні дерева. Це могло б затримати будівництво газопроводу, мета якого – постачати в Європу еквівалент 10 відсотків російського експорту енергоносіїв. “Проблем з будівництвом італійської частини газопроводу немає”, – сказав Календа журналістам у Баку.
Президент Азербайджану Ільхам Алієв пообіцяв побудувати Південний газовий коридор вчасно, сказавши, що затримки були б неприйнятні. “Хтось може шукати виправдання в екологічних проблемах, але я впевнений, що всі екологічні стандарти повністю дотримані і проект буде здійснено вчасно”, – сказав Алієв.
Азербайджан розглядає можливість використання поставок з Апшеронського родовища в Каспійському морі, оператором якого виступає французька Total, щоб пом’якшити занепокоєння з приводу нестачі сировини для найдовшого газопроводу в світі.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас