Nikola Motor обіцяє влаштувати революцію у вантажній галузі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nikola Motor обіцяє влаштувати революцію у вантажній галузі (відео)

Технології&Авто
1129
Американський стартап збирається влаштувати революцію у сфері вантажного транспорту. У 2020 році компанія випустить на ринок електроводневі вантажівки Nikola One і завершить будівництво інфраструктури для заправки фур. Nikola Motor вже зібрав попередні замовлення на суму кілька мільйонів, проте на будівництво однієї тільки водневої станції стартапу потрібно $10 млн.
Електроводнева вантажівка Nikola One стане першим продуктом стартапу Nikola Motor. Фура з запасом ходу 1287 км перевершує всіх інших гравців на ринку екологічного вантажного транспорту. Для порівняння — електрична вантажівка Mercedes на одному заряді проїжджає не більше 200 км. Роботу двигуна Nikola One забезпечує комплект водневих паливних елементів і акумулятор на 320 кВт*год. Потужність фури складе 1000 кінських сил. Заряджатися транспортний засіб буде всього за 15 хвилин, хоча зазвичай на підзарядку гібрида, що підключається до мережі, йде не менше години.
Однак незважаючи на всі переваги, Nikola One доведеться зіткнутися з серйозною проблемою — браком інфраструктури. За даними Міністерства енергетики США, в країні обладнано 15510 електрозаправних станцій і лише 33 водневі станції.
У 2018 році Nikola Motor приступить до будівництва 364 водневих станцій, будівництво яких завершиться в 2019 році. За словами глави стартапу Тревора Мільтона, на будівництво кожної з станцій буде потрібно більше $10 млн. Спочатку компанія планувала виробляти водень на фабриці і транспортувати його на заправки. Але, як пояснив Мільтон в інтерв’ю Business Insider, компанія вирішила обладнати кожну станцію власною міні-фабрикою із сонячними панелями і системою електролізу, яка дозволить використовувати електрику для вироблення водню. У кожному місті стартап буде знаходити інвесторів, які отримають ліцензію на надання послуг.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас