Гройсман закликав організаторів вугільної блокади Донбасу разом боротися з контрабандою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман закликав організаторів вугільної блокади Донбасу разом боротися з контрабандою

Казна та Політика
491
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про повну готовність до спільної боротьби проти контрабанди, яка може мати місце на лінії розмежування на Донбасі, однак при цьому він закликав організаторів блокади, що виступають проти будь-якої торгівлі з непідконтрольними територіями, зокрема торгівлі вугіллям, подумати про пересічних українців, які постраждають від відсутності палива.
Про це Гройсман сказав у коментарі журналістам у рамках поїздки до Харківської області. «Енергетична блокада може призвести до двох негативних наслідків. Перший – відключення. За кілька тижнів можемо виробити накопичене вугілля. Ще один негативний фактор – зупинка металургії, яка формує 12% ВВП і 20% валютної виручки.
Це підірве курс національної валюти, призведе до сильних руйнівних наслідків, – сказав глава уряду. – Я вкотре звертаюся до блокадників: я проти контрабанди та зловживань. Але за місяць чи за рік-два-три провести переорієнтацію економіки неможливо. Я закликаю справжніх патріотів подумати про простих українців».
Гройсман відзначив, що Україна не веде торгівлю з непідконтрольними територіями. «Це українські надра, і вони належать українським громадянам. А вугілля виробляється підприємствами, які зареєстровані в Україні й платять податки в Україні», – зазначив глава уряду, звернувши увагу, що зупинка металургії – це не тільки втрата робочих місць, валютної виручки, а також відсутність сировини для виробництва озброєнь, вагонів та іншої продукції для внутрішнього ринку.
«Патріотам треба осмислити те, що відбувається. І я готовий до повної взаємодії», – наголосив глава уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас