Гройсман висловився про приватизацію стратегічно важливих держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман висловився про приватизацію стратегічно важливих держкомпаній

Казна та Політика
741
Глава уряду допустив продаж невеликих пакетів акцій стратегічно важливих підприємств з метою залучення партнерів по виробництву.
Уряд України вважає недоцільним повний продаж державних підприємств, що становлять стратегічний інтерес і володіють унікальними виробничими технологіями.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Разом з тим, глава уряду допустив продаж невеликих пакетів акцій стратегічно важливих підприємств з метою залучення партнерів по виробництву.
«В Україні 3,5 тис. підприємств державної форми власності. Держава – це не найефективніший власник. І у нас є підприємства, які можна продати на прозорих аукціонах. Але є і підприємства, які виробляють унікальну продукцію.
Продавати такі підприємства повністю – неприпустимо, – сказав глава уряду. – Водночас, якщо ми при продажі невеликого пакета акцій таких підприємств зможемо залучити виробників світового рівня, це нормально. І тут потрібно виходити з інтересів держави».
Згідно з Бюджетним кодексом, від приватизації в 2016 році ФДМУ повинен був направити в бюджет 17,1 млрд грн. Однак велика приватизація в 2016 році провалилася через невдалий конкурс з продажу Одеського припортового заводу. На участь в аукціоні з приватизації підприємства зі стартовою ціною 5,16 млрд грн не подав заявку жоден інвестор. Також Фонд держмайна переніс на 2017 рік приватизацію великих об’єктів енергетики.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас