Гройсман має намір зберегти "Турбоатом" під держконтролем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман має намір зберегти "Турбоатом" під держконтролем

Фондовий ринок
245
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступає проти повної приватизації ПАТ “Турбоатом” (Харків), але допускає продаж частини акцій з контрольного пакета в 75,224%, що належить державі.
“Є такі дуже важливі підприємства, як, наприклад, “Турбоатом”, на якому ми виробляємо унікальну продукцію, і такі підприємства продавати повністю, я вважаю, є неприпустимим”, – сказав прем’єр на брифінгу після наради з питань авіабудування на ПАТФЕД” (Харків) в четвер.
“Але якщо ми при публічному продажі часткового пакета акцій при контролі держави можемо залучити світових виробників такої ж продукції, я вважаю, що це абсолютно нормально”, – додав В.Гройсман.
За його словами, в партнерстві зі світовими лідерами галузі “Турбоатом” отримає можливість вийти на глобальний ринок.
Голова уряду зазначив, що в Україні є 3,5 тис. Підприємств державної форми власності, і держава є поганим менеджером.
“Турбоатом” – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.
У січні-вересні 2016 року підприємство скоротило чистий прибуток в 2,2 рази до аналогічного періоду 2015 року – до 587,37 млн ​​грн, його чистий дохід впав на 39,2% – до 1 млрд 263,4 млн грн.
Корпорація Glencore International AG спільно з групою DCH Олександра Ярославського заявила про плани брати участь в конкурсі з приватизації “Турбоатому” в разі його оголошення, про що повідомили президента України Петра Порошенка в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі 18 січня цього року.
В даний час понад 16% акцій “Турбоатома” володіють венчурні інвестфонди під управлінням КУА “Сварог Ессет Менеджмент”, пов’язаної з підприємцем Костянтином Григоришиним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас