Ринок накопичувачів сонячної енергії в Австралії збільшився в 13,5 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок накопичувачів сонячної енергії в Австралії збільшився в 13,5 разів

Енергетика
614
Згідно з доповіддю консалтингової компанії SunWiz, у 2016 році в Австралії було встановлено близько 6750 домашніх сонячних акумуляторів. Зростання ринку склало 1000% в річному вираженні.
Якщо в 2015 році жителі Австралії встановили тільки 500 систем зберігання енергії, то в 2016 році цей показник досяг 6750, повідомляє видання Energy Storage. Враховуючи, що середня потужність сонячних батарей для домашнього використання зазвичай складає приблизно 7,7 КВт, то загальна ємність нових установок — 50 ГВт.
Як зазначає провідний автор доповіді Варвік Джонстон, таке різке зростання популярності сонячних батарей пов’язане, насамперед, зі «значним падінням» їх вартості протягом минулого року. За прогнозами SunWiz, в цьому році ми знову побачимо трикратне або навіть чотирикратне зростання ринку домашніх акумуляторів сонячної енергії.
Сонячні акумулятори дозволяють накопичувати надлишки енергії сонця, яка виробляється протягом дня. Це допомагає зменшити або навіть повністю виключити потребу в інших джерелах електрики вночі і скоротити витрати на електроенергію. Крім того, жителі Австралії зможуть продавати надлишки енергії місцевим електростанціям, а в майбутньому — обмінюватися нею одне з одним напряму.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас