Великобританія побудує свій перший космодром до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія побудує свій перший космодром до 2020 року

Світ
267
Члени парламенту Великобританії підготували законопроект для створення інфраструктури, яка перетворить країну на космічну державу. Депутати пропонують до 2020 року побудувати перший британський космодром і проводити наукові експерименти в умовах невагомості.
За даними уряду, британська космічна галузь оцінюється в £13,7 млрд. Однак країна ще не має в своєму розпорядженні власної інфраструктури для запуску космічних апаратів та проведення наукових експериментів. У Великобританії відсутня пілотована космічна програма.
Офіційно британськими були лише два астронавти. Першою на орбіту вирушила Хелен Шармен. 18 травня 1991 року радянський корабель «Союз ТМ-12» доставив її в складі чергової експедиції на космічну станцію «Мир». Другим британцем в космосі був Тімоті Пік, який прибув на МКС на російському кораблі в 2015 році. Також кілька астронавтів НАСА мали друге, британське громадянство.
На початку лютого влада Британії повідомила, що створить фонд на суму £10 млн для підтримки приватних космічних компаній. Однак перш ніж країна стане повноправним учасником космічної гонки, їй необхідно створити інфраструктуру. У законопроекті про космічні польоти (Draft Spaceflight Bill) представлені правила регулювання, серед яких обмеження для зон пуску, вимоги щодо страхування, правила підготовки астронавтів і інші пункти, пов’язані з безпекою.
Представники Космічного агентства Великобританії зазначили, що нові правила регулювання та фінансування космічної галузі дозволять побудувати в країні перший космодром вже до 2020 року. Пускові майданчики будуть використовуватися для запуску в космос супутників і пілотованих кораблів для проведення наукових експериментів. Агентство планує вивчати проблему старіння в умовах невагомості, а також розробляти вакцини і антибіотики, повідомляє Tech Times.
Найбільший інтерес у Великобританії викликають міні-супутники, такі як CubeSat, які дозволяють приватним компаніям вийти на космічний ринок без значних витрат. «Ми хочемо забезпечити Великобританії вихід у космос і в найближчі 40 років утримувати передові позиції в сфері комерційних космічних польотів», — зазначив міністр авіації Великобританії лорд Тарік Ахмад.
Американська приватна космічна компанія SpaceX планує відправити в космос 4425 супутників для роздачі інтернету. Експериментальні запуски супутників також проводить Китай. У серпні країна відправила на орбіту супутник квантового зв’язку, а в січні успішно завершила його випробування. Росія також розробляє нові космічні технології. У липні екіпаж МКС запустить на навколоземну орбіту наносупутник, надрукований на 3D-принтері томськими студентами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас