Зростання економіки створює умови приходу іноземних інвесторів на ринок держоблігацій - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки створює умови приходу іноземних інвесторів на ринок держоблігацій - експерт

Фондовий ринок
207
Прогноз щодо економічної ситуації в Україні в 2017-2018 роках стримано-оптимістичний. Зростання ВВП до 3%, інфляція на рівні 8% в 2016 році і 6% в 2017 році.
Про це порталу Finance.UA повідомив заступник голови правління Cітібанк (Київ) Владислав Сечинський.
За словами експерта, стійке зростання економіки створює умови приходу іноземних інвесторів на ринок держоблігацій. Частка нерезидентів в держборгу – 6%, в той час як в сусідніх країнах від 20 до 40%.
«Вважаємо, що НБУ продовжить зниження облікової ставки, що позитивно відіб’ється на рівні банківського кредитування і знизить відсотки за кредитами комбанків, – сказав Сечинський – Останнім часом на валютному ринку і ринку держборгу почав розвиватися вторинний ринок держоблігацій. Зростає інтерес до купівлі облігацій як у закордонних, так і у внутрішніх інвесторів. Інтерес, перш за все, пов’язаний з економічною стабілізацією в країні. Відсоткова ставка за облігаціями становить близько 15%, а рівень інфляції в цьому році може опуститися нижче ніж 10%, що збільшує привабливість держоблігацій».
Разом з тим заступник голови правління Сітібанку вважає, що особливих коливань на валютному ринку не спостерігатиметься.
«На валютному ринку особливих потрясінь не очікується. Сильних коливань в першому кварталі не буде, і курс 27 грн за долар найближчим часом збережеться», – впевнений Сечинський.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас