Держдума Росії проголосувала за законопроект про заборону грошових переказів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума Росії проголосувала за законопроект про заборону грошових переказів в Україну

Фінтех і Картки
5213
Держдума на засіданні в середу прийняла в першому читанні законопроект, що обмежує грошові перекази з території Росії на територію України та інших держав, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем.
Законопроект Про внесення змін у закон Про національну платіжній системі був підготовлений і внесений до Держдуми депутатом фракції Единая Россия Владиславом Резніком.
Документ спрямований “на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України”, зазначає автор документу у пояснювальній записці.
Якщо законопроект буде прийнятий в трьох читаннях, він набуде чинності з дня його офіційного опублікування.
Нагадаємо, що в жовтні 2016-го Україна обмежила діяльність ряду російських платіжних систем. Під заборону потрапили в тому числі Золота Корона і Юністрім.
“Встановлення цієї заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, здійснюваних у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
У листопаді 2016-го депутат фракції Единая Россия Владислав Резник вніс у Держдуму законопроект, який може обмежити грошові перекази з території Росії на територію України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас