Бездротова зарядка і відсутність рамок: головні чутки про iPhone 8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бездротова зарядка і відсутність рамок: головні чутки про iPhone 8

Технології&Авто
729
Попри те, що iPhone 8 буде анонсований лише через 6 місяців, всередині Apple активно тестуються прототипи і готуються до запуску виробництва. Видання Business Insider опублікувало матеріал, де зібрало найпоширеніші чутки про новий смартфон.
Моделі S все ж таки будуть випущені
Аналітик фінансового конгломерату Barclays Марк Московітц ще в квітні 2016 року заявляв, що Apple може пропустити модель 7s і відразу випустити iPhone 8 або навіть iPhone 10.
Проте в грудні 2016 року аналітик компанії KGI Securities Мін-Чі Куо і японський блог про Apple MacOtakara, які вважаються надійними джерелами, повідомили, що купертинська компанія все ж таки випустить iPhone 7s з поліпшеним процесором і в новому червоному кольорі.
Але на додачу Apple випустить «преміальний» iPhone 8 з екраном середніх розмірів, краї якого будуть загнуті
Мін-Чі Куо у вересні 2016 року передбачав, що Apple випустить «преміальний» смартфон з екраном діагоналлю 5,8 дюймів в порівнянні з 5,5 дюймів у iPhone 7 Plus. Втім, корисної площі у гаджета буде трохи менше – близько 5.15 дюйма: все через те, що нижня область гаджета, де раніше була кнопка Home, не стане повноцінним продовженням екрану, а буде покривати лише кілька функцій.
Аналітики кажуть, що він отримає назву iPhone 8. У 2017 році Apple святкує десятиріччя iPhone, свого головного продукту, тому буде логічно припустити, що компанія захоче зробити щось особливе, щоб відсвяткувати цю подію.
Всю лицьову сторону преміального iPhone буде займати екран
Чутки про те, що у iPhone всю лицьову частину займатиме екран, пішли від блогера Джона Грубера. Він розповів, що була чутка, згідно з якою в новому смартфоні взагалі не буде рамок.
IPhone 8 отримає скляний корпус з металевим каркасом
Мін-Чі Куо стверджує, що задня сторона «вісімки» буде виконана зі скла – як iPhone 4 і 4s. Японське видання Nikkei також повідомляє, що Apple відмовиться від алюмінієвого корпусу на користь скляного – металевим залишиться тільки каркас.
IPhone 8 буде оснащений OLED-дисплеєм
Це одна з найпоширеніших чуток про преміальний iPhone. У лютому 2017 року видання GSMArena повідомило, що Apple замовила у Samsung 60 млн OLED-дисплеїв. За місяць до цього Мін-Чі Куо говорив, що Apple буде використовувати іншу технологію для Touch ID – це також підтверджує чутки про OLED-дисплеї в нових iPhone.
OLED-дисплеї перевершують LCD, якими оснащені iPhone 7, за всіма параметрами. Вони більш енергоефективні, краще відображають кольори, а також мають кращу контрастність і більший діапазон яскравості.
Кнопка Home буде невидимою
У січні 2017 року Мін-Чі Куо заявив, що Apple буде використовувати оптичні сенсори в Touch ID. За словами Куо, завдяки такому кроку компанія може заховати кнопку Home, оскыльки оптичні сенсори вміють сканувати відбитки пальців через OLED-дисплей.
Куо підтримував Джон Грубер, який говорив, що кнопка Home, а відповідно і Touch ID, буде вбудований прямо в лицьову панель смартфона.
IPhone 8 буде підтримувати бездротову зарядку
У звіті Barclays йдеться, що iPhone 8 буде оснащений технологією бездротової зарядки. Також відомо, що Apple точно розглядає її впровадження, бо у вересні 2016 року компанія подала заявку, щоб отримати патент на створення бездротової зарядної станції.
Також про те, що в новому смартфоні купертинської компанії буде бездротова зарядка, згадав президент компанії Sharp Тай Джен-Ву під час зустрічі зі студентами.
IPhone 8 буде коштувати більше ніж $1 000
Журналіст видання Fast Company Марк Салліван передбачає, що новий смартфон компанії буде коштувати понад $1 000. За його словами, iPhone 8 завдяки поліпшеним характеристикам – OLED-дисплею і розширеній пам’яті – буде коштувати дорожче за iPhone 7 Plus, який продається за $969. Щоправда, саме в топовій комплектації з об’ємом пам’яті на 256 ГБ.
IPhone 8, можливо, буде оснащений технологією розпізнавання облич
Згідно зі звітом, який отримали клієнти фірми Cowen and Company, новий смартфон від Apple, можливо, «в тій чи іншій формі» буде оснащений технологією «розпізнавання облич або жестів». Функція буде працювати завдяки «новим лазерним сенсорам» і інфрачервоному датчику на лицьовій панелі смартфона. Ці чутки доводить той факт, що 20 лютого Apple придбала ізраїльський стартап RealFace, який саме і створив технологію для швидкого розпізнавання облич: всього кілька секунд необхідно для першого запам’ятовування користувача, потім на ідентифікацію йде менше секунди.
Дмитро Демченко
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас