Уряд Росії розробив податкові маневри, які оплатить населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Росії розробив податкові маневри, які оплатить населення

Світ
995
Російські економісти сходяться на думці, що податкове навантаження на населення можна підвищувати.
Мінфін РФ, а також Мінекономрозвитку і Центр стратегічних розробок Олексія Кудріна розробляють варіанти податкового маневру, останні готують власні програми реформ.
Економісти сходяться на думці, що навантаження на населення можна підвищувати. Ставка ПДФО може зрости, залишитися єдиною, але фактично стати прогресивною, тому що може бути введений неоподатковуваний мінімальний дохід. Обговорювані маневри в різних конструкціях можуть також призвести до зниження страхових внесків і зростання ПДВ.
Комбінація зміни податкового навантаження по ПДФО, внескам і ПДВ обговорюється на нарадах в уряді з осені. У посланні Федеральним зборам президент Володимир Путін доручив до грудня 2017 р. підготувати пропозиції щодо податкової реформи – як частини плану реформ для прискорення економічного зростання в 2018-2024 рр.
У Мінфіні обговорювалося підвищення ПДФО до 15%, з яких 6-8 процентних пунктів потрібно направляти в федеральний бюджет. Підвищення ПДФО компенсується зниженням навантаження на роботодавців – з 30 до 21% ставки страхових внесків.
Це один з варіантів, підкреслює федеральний чиновник. Мінекономрозвитку пропонує підвищити ПДФО до 15% і ввести відрахування, кажуть два чиновника, а ще зробити ПДВ рівним 21% (зараз 18%) і страхові внески – теж 21%. Ці пропозиції не відповідають дійсності, впевнений представник Мінекономрозвитку. Поки триває відомча і експертна дискусія, говорить інший чиновник: «Ні в уряді, ні у президента маневри із внесками, ПДВ і ПДФО не обговорювалися».
ПДФО – ключовий податок для регіональних бюджетів, за 11 років його частка в їхніх власних доходах зросла з 29 до майже 38% в 2016 р. Надходження від ПДФО в 2016 рю зросли на 7,5% (понад 3 трлн, 1 дол. – 58 руб.), говорив керівник Федеральної податкової служби Михайло Мішустін.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас