В Україні зростають врожаї винограду - МінАП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зростають врожаї винограду - МінАП

Аграрний ринок
507
Урожайність з одного гектара виноградника в Україні на сьогоднішній день становить близько 100 центнерів з гектара (ц/га). Для порівняння, до незалежності України цифра була в три рази меншою – близько 30 ц/га.
Про це розповів начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Департаменту землеробства Мінагрополітики (МінАП) Віктор Костенко.
“В Україні великий потенціал з виробництва якісних вин. Території під насадження винограду вибираються ретельно, сьогодні це близько 45 тисяч га. Зараз ми збираємо набагато більше врожаю за рахунок впровадження новітніх технологій на виноградниках, якісного посадкового матеріалу і дбайливого догляду за ними”, – зазначив Костенко.
За його словами, в Україні є умови для збільшення площ під виноград до 300 тисяч га. Таке збільшення в перспективі може бути виправданим, оскільки попит на якісні вина в світі досить великий, упевнений представник Мінагропроду.
Він нагадав, що в рамках держпідтримки аграріїв на 2017 рік, яка становить 5,4 млрд грн, 75 млн грн передбачено на підтримку виноградарів, садівників і хмелярів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас