ЛУКОЙЛ завершив продаж Карпатнафтохіму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛУКОЙЛ завершив продаж Карпатнафтохіму

Фондовий ринок
367
ЛУКОЙЛ” завершив угоду з продажу 100%-вої частки володіння в LUKOIL Chemical B.V. (Нідерланди), якій належить нафтохімічний завод “Карпатнафтохім”, розташований на території Івано-Франківської області України, зазначено в повідомленні “Лукойлу”.
Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Techinservice Limited (Великобританія) купити більше 25% нідерландської Lukoil Chеmical, незазначеній фізособі – громадянину України опосередковано через Xedrian Holding Ltd (Кіпр) – понад 50% Lukoil Chеmical (згідно з держреєстром України, кінцевий бенефіціарний власник Lukoil Chеmical відсутній).
Опосередкованим власником понад 50% в ТОВ “Карпатнафтохім” через Xedrian Holding Ltd (Кіпр) може стати Ільхам Мамедов, який раніше очолював ПІІЛУКОЙЛ-Україна”, повідомляв АМКУ. І.Мамедов був призначений керівником ПІІЛУКОЙЛ-Україна” 29 листопада 2014 року, коли НК вже оголосила про продаж мережі АЗС в Україні. До цього І.Мамедов працював на інших позиціях в структурах “ЛУКОЙЛа”.
ТОВ “Карпатнафтохім” виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв’язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції, і досі не запущений (за винятком нетривалого відновлення роботи виробництва ПВХ)
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас