Суд в Австрії визнав допустимою екстрадицію Фірташа до США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в Австрії визнав допустимою екстрадицію Фірташа до США

Казна та Політика
370
Вищий земельний суд Відня (Австрія) визнав допустимою екстрадицію бізнесмена Дмитра Фірташа до США.
“ВС задовольнив скаргу прокуратури і ухвалив рішення про допустимість екстрадиції до США для кримінального переслідування”, – сказав суддя.
Він підкреслив, що суд прийняв тільки рішення про те, що екстрадиція допустима, а остаточне рішення повинен прийняти федеральний міністр юстиції Австрії.
“У вашому випадку приймаємо рішення тільки про те, чи припустима екстрадиція. Ми в жодному разі не ставимо клеймо кримінальника. Завдання суду – не позначити провину чи ні, а тільки прийняти рішення про допустимість/недопустимість. Остаточне рішення – за федеральним міністром юстиції”, – сказав суддя.
Як повідомлялося, захист бізнесмена Дмитра Фірташа заявляє про відсутність доказів проти свого підзахисного і про політичне підґрунтя справи про його екстрадицію.
Вранці 21 лютого Вищий земельний суд Відня почав розгляд апеляції прокуратури Австрії на рішення про відмову екстрадувати українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США.
Справу розглядає колегія з 3 суддів.
Суддя анонсував порядок розгляду справи: спочатку відбуватиметься виклад суті справи судом, потім виступ адвокатів, потім винесення рішення, яке планується здійснити в той самий день.
23 жовтня 2015 року прокуратура Відня за зверненням попереднього керівництва Міністерства юстиції США оскаржила в апеляційній інстанції рішення Земельного суду Відня від 30 квітня 2015.
30 квітня Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовився екстрадувати Фірташа до США.
Суддя пояснив своє рішення тим, що дійшов висновку про політичні причини запиту про екстрадицію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас